Śnieżynki i koniki na biegunach to moje ostatnie nabytki. Tak więc mogę zacząć piec pierniczki na choinkę, w tym roku będzie urozmaicenie pod względem kształtów ale kolorystyka pozostania tradycyjna, biel i srebro.
piątek, 30 listopada 2012
Foremki, wykrawaczki i inne cuda
Jestem straszną gadżeciarą jeżeli chodzi o akcesoria nie tylko kuchenne. Uwielbiam wszelkiego rodzaju foremki i wykrawaczki do pierników. Używam je nie tylko w kuchni, mają również świetne zastosowanie przy wszelkich pracach ręcznych. Świetnie sprawdzają się np. przy wyrobach z masy solnej, glinki samoutwardzalnej, czy decoupagu 3d. Czasami też stemple do scracpbookingu można wykorzystać przy modelowaniu z masy cukrowej. Kupuje ostatnio tygodnik Dekorowanie ciast, do którego dają fajne dodatki, ostatnio była forma silikonowa do kamei. Natomiast wszelkie formy silikonowe (ja mam do czekoladek) można wykorzystać do ozdób z karmelu ze względu na ich odporność termiczną, do mas cukrowych ale także do gipsu i innych mas plastycznych.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Jej jakie cuda!!! Piękne!!! Ja dopiero zaczęłam zbieranie takich foremeczek, przydatne też przy dzieciach ;) mają zajęcie a ja chwilę dla siebie ;)
OdpowiedzUsuńJestem pod wrażeniem tak dużej kolekcji foremek! Świetne! ;)
OdpowiedzUsuńwitam) gdzie kupiłaś tę foremkę czarną co jest bałwanek, choinka, mikołaj itp. czy to jest do masy cukrowej? Bardzo proszę o odpowiedź.
OdpowiedzUsuńHej, kupiłam w Selgrosie, jest to typowa silikonowa forma do wypieków, ja również odciskałam w niej masę cukrową.
UsuńPozdrawiam